Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
MANAGEMENT
DE PROIECT
curs autorizat ANC şi
recunoscut IPMA
20-22 mar...
Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
Schultz pe scurt:
• peste 10 ani de experienta in training la
nivel n...
Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
MANAGEMENT DE PROIECT
Imaginaţi-vă că astăzi porniţi într-o călătorie...
Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
Ce poate determina o deviere de la cursul stabilit iniţial?
În cadrul...
Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
DESCRIEREA CURSULUI
Cursul pe care Schultz Consulting vi-l propune, p...
Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
UNDE?
Bucureşti, sediul Schultz Consulting, str. Rondă, 8 bis
CÂND?
6...
Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
BENEFICII
Investești:
Taxa de participare este 1600 RON/participant
(...
Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting
 posibilitatea dezvoltării unor parteneriate ulterioare (un procent ...
of 8

Prezentare Management de proiect - curs acreditat ANC si recunoscut IPMA

20-22 si 27-29 martie 2015 (6 zile) CUI SE ADRESEAZĂ ACEST CURS? Cursul se adresează atât celor care gestionează proiecte, dar doresc să işi actualizeze informaţiile şi să facă schimb de experientă cu formatorul şi ceilalţi participanţi, căt şi celor care doresc să încerce această provocare în viitor. Cursul este util şi pentru cei care fac parte dintr-o echipă de proiect (indiferent de poziţia ocupată şi de domeniul de activitate), prin participare aceştia înţelegând mai bine procesele şi instrumentele specifice managementului de proiect. De asemenea, la curs poate participa orice altă persoană care doreşte să işi dezvolte sau să işi îmbunătăţească abilităţile de planificare, organizare, implementare, monitorizare a unei activităţi, în general. ABILITĂŢI ŞI COMPETENŢE - cunostinţe şi competenţe de management de proiect, care te vor ajuta în orice tip de activitate, în proiectele interne ale companiei sau în proiecte cu finanţare externă - abilităţi imbunătăţite de gestionare a tuturor resurselor proiectului, de management al riscurilor şi comunicare cu stakeholderii proiectului. BENEFICII PENTRU PARTICIPANŢI - curs acreditat ANC si recunoscut IPMA - interacţiunea cu un formator cu experienta de manager de proiect - acces la softuri specifice de management de proiect exemple de proiecte reale, - utilizarea tehnicii mind map în planificarea proiectului. BENEFICII PENTRU COMPANIE - creșterea performanțelor în domeniul managementului de proiect prin capacitatea sporită de a răspunde în timp optim provocărilor apărute pe parcursul implementării proiectului; - imbunătățirea capacității de monitorizare și evaluare a proiectelor și, implicit, creșterea nivelului calitativ al produsului / serviciului final oferit clientului. Pentru informaţii complete descarcă oferta şi agenda cursului. http://www.schultz.ro/cursuri/management-de-proiect.html
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Leadership & Management      


Transcripts - Prezentare Management de proiect - curs acreditat ANC si recunoscut IPMA

  • 1. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting MANAGEMENT DE PROIECT curs autorizat ANC şi recunoscut IPMA 20-22 martie si 27-29 martie 2015 (6 zile)
  • 2. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting Schultz pe scurt: • peste 10 ani de experienta in training la nivel national si international si in dezvoltarea de produse • 10 traineri Schultz Consulting care lucrează în permanență la dezvoltarea și îmbunătățirea de produse • 80 traineri colaboratori la nivel național • peste 10000 de zile de curs livrate • 6500 de absolvenți ai cursurilor Schultz • 25 de produse (cursuri) originale dezvoltate • parteneriate cu firme și instituții din Danemarca, Portugalia, Marea Britanie Schultz Consulting este o companie dinamică, care activează pe piaţa de training şi consultanţă din România din anul 2005. Echipa Schultz Consulting se caracterizează prin diversitatea experienţelor şi abordărilor, ceea ce asigură valoarea şi calitatea serviciilor pe care le oferim. Schultz Consulting a gestionat proiecte cu bugete cumulate de peste 6 milioane de euro, asigurând în totalitate managementul de proiect prin intermediul propriilor experţi. Expertiza noastră în domeniul managementului de proiect a fost recunoscută inclusiv de Comisia Europeană prin includerea proiectului ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢĂ, dezvoltat şi implementat de Schultz Consulting, pe lista exemplelor de bună practică a proiectelor finanţate din Fonduri Structurale. De-a lungul timpului, am dezvoltat şi implementat proiecte şi contracte finantaţe din surse nerambursabile (Fonduri Structurale – POSDRU, Programul Life Long Learning – Leonardo da Vinci, Banca Mondială, United Nations Development Programme, Facilitatea Schengen) şi am realizat studii şi analize organizaţionale pentru companii de renume (inclusiv multinaţionale), pe baza cărora acestea au luat decizii de schimbare organizaţională sau de investiţii pe piaţa din România.
  • 3. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting MANAGEMENT DE PROIECT Imaginaţi-vă că astăzi porniţi într-o călătorie. Vă îmbarcaţi pe o corabie şi sunteţi persoana care conduce ambarcaţiunea. Cunoaşteţi destinaţia finală şi, în principiu, pe ce resurse vă bazaţi, inclusiv cât timp aveţi la dispoziţie până la momentul în care veţi ancora în portul spre care vă indreptaţi. Cunoasteţi traseul şi sunteţi constienţi de faptul că veţi naviga cu vântul bătând dintr-o parte sau, uneori, împotriva vântului. Acestea sunt momentele în care pentru a putea avansa, totuşi, către portul vizat va trebui să luaţi decizia modificării traseului iniţial stabilit. Exact ca în viaţa de zi cu zi, scopul îl atingem după ce revenim la planul iniţial şi îl adaptăm condiţiilor reale de drum. În mijlocul oceanului, cu alte cuvinte, nu vom naviga niciodată după condiţiile meteo medii sau probabile identificate anterior, ci în funcţie de situaţia efectiv întâlnită. Astfel, în toată această călătorie poziţia cârmei şi a pânzelor nu trebuie să rămână una fixă, rigidă. Nici comandantul nu poate rămâne blocat în planul iniţial. Monitorizaţi în permanenţă resursele pe care le aveţi la dispoziţie, cât aţi consumat, care sunt cele de care aveţi nevoie în continuare pentru a ajunge la destinaţia finală, urmăriţi ceasul şi calendarul de la bord pentru a nu ajunge în portul de destinaţie cu o întârziere prea mare. Vă opriţi pe parcurs pentru a evalua performanţa atinsă în puncte de control intermediare, pentru a vedea în ce masură factorii-cheie pentru succesul călătoriei Dvs. sunt îndepliniţi şi care sunt şansele finale de reuşită. Exact ca în această călătorie vă îmbarcaţi de fiecare dată când începeţi un nou proiect în cadrul organizaţiei Dvs. Stiţi portul de destinatie (scopul sau rezultatul final la care trebuie să ajungeţi), cunoasteţi ambarcaţiunea (resursele pe care vă bazaţi), cunoasteţi echipajul (echipa de proiect), stiţi să folosiţi toate instrumentele de navigaţie de la bord (metode şi instrumente specifice de management de proiect). Aţi pornit la drum cu un traseu bine stabilit (paşii pe care trebuie să îi urmaţi) şi cunoasteţi oceanul (mediul în care implementaţi proiectul).
  • 4. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting Ce poate determina o deviere de la cursul stabilit iniţial? În cadrul cursului de Management de proiect ne propunem să abordam elemente specifice proiectelor şi managementului de proiect şi să vă oferim o serie de instrumente pe care să le puteţi prelua, adapta şi aplica în propriile dvs. proiecte, indiferent de domeniul de activitate. De asemenea, vom puncta elementele care pot funcţiona mai puţin bine în cadrul unui proiect şi modul în care putem preveni sau remedia situaţii de acest gen pentru a asigura, în final, succesul proiectului. Cu alte cuvinte, generarea de valoare pentru companie (inteleasă nu exclusiv în termeni de profit financiar) şi acceptarea proiectului de către Client. OBIECTIVELE CURSULUI La finalul cursului participanţii vor: - putea gestiona eficient procesele specifice unui proiect; - identifica corect nevoia de dezvoltare în organizaţie şi solutia optimă (ideea de proiect) pentru nevoia respectivă; - putea structura un proiect în scop, obiective, activităţi, subactivităţi; - putea identifica resursele necesare implementării proiectului; - putea aloca eficient resursele în funcţie de activităţi; - putea gestiona echipa de proiect (resursele umane ale proiectului); - putea aloca şi delega sarcini membrilor echipei de proiect în funcţie de postul ocupat şi activităţile planificate; - avea capacitatea de a monitoriza şi evalua, în funcţie de criterii multiple, proiectul în faza de implementare; - putea gestiona riscurile în cadrul proiectului; - putea asigura un management al calităţii la nivelul proiectului; - cunoaşte şi aplica instrumente (inclusiv softuri) şi metode specifice managementului de proiect; - avea abilitaţi imbunatăţite de comunicare cu stakeholderii proiectului.
  • 5. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting DESCRIEREA CURSULUI Cursul pe care Schultz Consulting vi-l propune, provoacă participanţii să ocupe poziţia de Manager de proiect încă din sala de curs, aceştia parcurgând toate etapele specifice unui proiect de la identificarea problemei care trebuie rezolvată sau a nevoii de dezvoltare, până la finalizarea proiectului şi etapă specifică de incheiere. Identificarea şi comunicarea permanentă cu stakeholderii, discutarea scenariilor (pesimist, optimist, realist) pentru implementarea proiectului, identificarea resurselor necesare şi a modului de a le atrage, motivarea echipei, gestionarea situaţiilor neprevăzute şi managementul financiar al proiectului sunt elemente din viaţa de zi cu zi a unui proiect pe care le veţi regăsi în curs. Astfel, participanţii sunt puşi în situaţia de a analiza, lua decizii pe baza informaţiilor identificate şi de a stabili drumul pe care proiectul îl urmează. În mod concret, vor avea ocazia de a identifica provocările pe care le presupune poziţia de Manager de proiect, de a lucra în echipă, de a gestiona păreri şi experienţe diverse în incercarea de a dirija toţi membrii echipei către acel scop comun, va raspunde în faţa managementului superior, clientului sau a finanţatorului, documentând şi justificând alegerile făcute. O atenţie deosebită va fi acordată instrumentelor de management de proiect care, odată înţelese şi integrate în activitatea curentă, facilitează implementarea unui proiect şi cresc şansele ca acesta sa fie dus la sfârşit cu succes. METODE DE ÎNVĂŢARE Schultz Consulting foloseşte metoda de învăţare experienţială, precum şi învăţarea bazată pe joc, o metodologie de lucru pe care am dezvoltat-o alături de partenerii noştri în cadrul proiectului GREAT (Game based Research in Education and Action Training). Simularea reprezintă o altă metodă folosită: participanţii vor fi puşi în situaţii apropiate de cele din realitate, putând identifică impactul deciziilor luate asupra dezvoltării proiectului, echipei, costurilor etc.
  • 6. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting UNDE? Bucureşti, sediul Schultz Consulting, str. Rondă, 8 bis CÂND? 6 zile, prima parte: 20-22 martie şi a doua parte: 27-29 martie 2015 Data limită de înscriere: 17 martie 2015 GRUP ŢINTĂ: 12-14 persoane CINE POATE PARTICIPA? Cursul se adresează atât celor care gestionează proiecte, dar doresc să işi actualizeze informaţiile şi să facă schimb de experientă cu formatorul şi ceilalţi participanţi, căt şi celor care doresc să încerce această provocare în viitor. Cursul este util şi pentru cei care fac parte dintr-o echipă de proiect (indiferent de poziţia ocupată şi de domeniul de activitate), prin participare aceştia înţelegând mai bine procesele şi instrumentele specifice managementului de proiect. De asemenea, la curs poate participa orice altă persoană care doreşte să işi dezvolte sau să işi îmbunătăţească abilităţile de planificare, organizare, implementare, monitorizare a unei activităţi, în general. CONDIŢII DE PARTICIPARE LA CURS: - studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă.
  • 7. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting BENEFICII Investești: Taxa de participare este 1600 RON/participant (exclusiv TVA, Schultz Consulting fiind Furnizor Autorizat de Formare Profesională Continuă, desfasoară activităţi scutite de plata TVA) Taxa de participare include toate costurile legate de suportul de curs, materialele de curs, pauzele de cafea şi masa de prânz în cele 6 zile de curs, taxa de examen şi eliberare a certificatelor de absolvire.  Absolventilor Schultz Consulting le oferim un discount de 10%.  Taxa se poate achita în doua tranşe (50% inainte de începerea cursului şi 50% inainte de susţinerea examenului de absolvire)  Oferim discount pentru grupuri mai mari de 3 persoane. REDUCERILE NU SE CUMULEAZĂ Caştigurile generate de această investiţie:  interacţiunea cu un formator cu experienta de manager de proiect şi experienţă în gestionarea unor proiecte şi echipe diverse;  acces la softuri specifice de management de proiect pe care le vei putea folosi atât în timpul cursului, cât şi în propriile proiecte (după finalizarea cursului);  exemple de proiecte reale, situaţii concrete care au reprezentat puncte critice şi provocări şi soluţiile identificate şi implementate (inclusiv, prezentarea impactului deciziei asupra proiectului, echipei, stakeholderilor);  utilizarea tehnicii mind map în planificarea proiectului, tehnică menită să îmbunătăţească înţelegerea componentelor proiectului şi care facilitează ”vizualizarea” proiectului înainte de implementare;  cunostinţe şi abilităţi care te vor ajuta în orice tip de activitate, având în vedere faptul că prezentul şi viitorul este văzit ca fiind al activităţilor derulate ca proiecte şi, implicit al managementului de proiect;  un mediu relaxat în care se desfăşoara cursul;  acces la reţeaua wireless a Schultz Consulting pe tot parcursul trainingului;  acces la site-uri şi alte surse de informare cu privire la finanţări nerambursabile accesibile participanţilor în functie de profilul organizaţiei pe care o reprezintă;  exemple concrete de proiecte finantaţe din fonduri nerambursabile (exemple de bună practică);  materiale de curs de cea mai bună calitate;
  • 8. Curs Manager proiect editia 2015, Schultz Consulting  posibilitatea dezvoltării unor parteneriate ulterioare (un procent de peste 75% dintre participanţii la acest curs au păstrat nu numai legatura ci au şi identificat posibilităţi de colaborare între organizaţiile, companiile pe care le reprezentau, concretizându-le);  posibilitatea deducerii valorii cursului din impozitul pe profit/venit al companiei (în cazul în care factura este emisă pentru o companie).  Cursul de Management de proiect – Schultz Consulting un curs este recunoscut IPMA (International Project Management Association)  Curs Autorizat ANC - în urma absolvirii acestui curs, participanţii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei şi Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNFPA). Certificatul recunoaşte competenţele necesare practicării meseriei de manager de proiect - cod COR 242101.  alături de certificatul ANC, fiecare participant va primi şi un certificat Europass in limba engleză. Acesta furnizează informaţii despre: competenţele dobândite de titularul certificatului de formare profesională; categoriile de ocupaţii accesibile titularului de certificat; instituţiile emitente şi de acreditare; nivelul certificatului; modalităţile de obţinere; condiţiile de admitere şi căile de acces la urmatorul nivel de educaţie, centrele naţionale de referinţă şi înlesneşte recunoaşterea certificatului de absolvire în spaţial european. DOCUMENTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE: 1. fişa de înscriere completată si semnată, pe care o puteţi descărca de pe site-ul nostru www.schultz.ro ; 2. copie după cartea de identitate si copie certificat de naştere; 3. copie după diploma de studii superioare; 4. copie după certificatul de căsătorie (în cazul doamnelor care şi-au schimbat numele după căsătorie, iar numele de pe diploma de studii nu coincide cu cel actual). 5. copie după un document care să ateste achitarea taxei de participare in contul: RO37RNCB 0546020492660003 deschis la BCR BUCURESTI AGENTIA TIMPURI NOI sau in numerar la sediul nostru. Persoanele interesate vor trimite documentele necesare înscrierii, până la data de 17 martie 2015 ora 16.00 la adresa de e-mail: alina.mihalache@schultz.ro. Persoană de contact pentru detalii legate de înscriere si alte detalii administrative: Alina Mihalache Tel: 0728 16 33 03, alina.mihalache@schultz.ro Înscrierile se fac în ordinea primirii documentelor de înscriere până la completarea locurilor. Cursul se va desfăşura în perioada planificată dacă se contituie o grupă de minim 10 persoane.

Related Documents