Les 24 Pompoen
Lesprogramma van Marja Hoefsmit – kruidje
Wordt gratis aangeboden – graag verspreiden
Pompoen - Cucurbita
...
Pompoen is lid van de
komkommerachtige waar de
komkommer en meloen
onder horen.
In het najaar kom je de
grote pompoenen we...
De zaden worden gebruikt om de mannelijk hormonale activeren, het
seksleven te stimuleren. Het zorgt dat mannen meer vertr...
Emotioneel kan de pompoen houvast en rust geven. Het versterkt de
verbinding met de aarde en geeft vastigheid in het leven...
De affirmatie die ik mee wil geven is: Ik durf te leven vanuit de goddelijke
vonk in mij.
Meditatie
Ik doe de handen op d...
de binnenkant van de pompoen, waarin alleen van mij gevraagd wordt om
me te ontvangen en me te laten mee wiegen met het ri...
Deze kruidenlessen pakket wordt gratis aangeboden door Marja
Hoefsmit. Wil je er aan mee willen doen, dan verwacht ik dat ...
of 7

pompoen - les 24

Kruidenlessen, gratis verstrekt door Marja Hoefsmit Deze les gaat over pompoen - de baarmoeder van rust
Published on: Mar 4, 2016


Transcripts - pompoen - les 24

  • 1. Les 24 Pompoen Lesprogramma van Marja Hoefsmit – kruidje Wordt gratis aangeboden – graag verspreiden Pompoen - Cucurbita Halloween staat weer voor de deur. Het is een reden om eens over de pompoen te praten. Tijdens de Halloween is de opening met de hemel het kleinst, waardoor we met de geesten kunnen praten. Om ons te verdedigen tegen boze geesten worden er lichten ingezet en hiervoor wordt de pompoen gebruikt. Pompoen met een waxinelichtje in de buitenlucht om de boze geesten te verdrijven en de engelen binnen te laten.
  • 2. Pompoen is lid van de komkommerachtige waar de komkommer en meloen onder horen. In het najaar kom je de grote pompoenen weer tegen. Ze sieren de sombere dagen waarin de bomen haar bladeren verliezen en er steeds minder kleur in het landschap aanwezig is. Juist het oranje van de pompoenen steekt dan vrolijk af en geeft gezelligheid. Tijdens de halloweenfeesten wordt een pompoen uitgehold en voorzien van een kaarsje.. Het geeft buiten een heerlijk en vrolijk gezicht. In de Keltische overleving werd er geen pompoen maar een biet uitgehold tijdens deze feestelijkheden. De pompoen kan je snijden en er byzondere gezichten in snijden om dan vervolgens een kaarsje in te doen, die ’s avonds als lichtje diende en de boze geesten op een afstand konden houden. Kijk naar eens naar dit filmpje http://youtu.be/RG9AU5rQWYU Ook wordt de pompoen gebruikt voor zijn schil, waar voornamelijk in Afrikaanse landen schalen en muziekinstrumenten gemaakt wordt. Pompoen is een vrucht. Het wordt gebruikt in groentemixen, soepen en er worden zelfs taarten van gemaakt. De pompoenzaden worden geroosterd en gegeten, wat een heerlijke lekkernij blijkt te zijn. Dit is vooral in Mexico levensvoedsel en een lekkernij die je overal kopen kan. Pompoenen kunnen ook heel groot worden, het schijnt zelfs dat de pompoen groter wordt als je haar steeds een beetje melk voert. Pompoen als medicijn is niet zo erg bekend. Maar het heeft zeker medicinale werkingen.
  • 3. De zaden worden gebruikt om de mannelijk hormonale activeren, het seksleven te stimuleren. Het zorgt dat mannen meer vertrouwen krijgen in hun eigen sterkte waarin het vrijen en contact positief en open ingegaan kan worden. De pompoen is ook goed tegen prostaatklachten. Ook werd het zaad gebruikt om buik en darmklachten te verzachten en darmparasieten te verwijderen. Pompoen zit vol ijzer, magnesium, fosfor, calcium, zink en vitamine A en vitamine B . Dit fruit werkt licht laxerend, is cholesterol verlagend en zuivert het lichaam. Het helpt kinderen tegen bedplassen en werkt blaasversterkend. Het nat werd vroeger al opgevangen om lever en nieren te reinigen en uit vroegere geschriften wordt al melding gemaakt dat het pompoenvlees goed is voor de ogen. Het is goed bij zweertjes aan ogen en het kan zelfs staar in de ogen verminderen. Pompoen helpt tegen abcessen, luchtwegeninfectie en heeft een positief effect op de cel opbouw en heeft een goede werking op de klieren. Het heeft een positieve werking op de zwangerschap, vruchtbaarheid en helpt tijdens de bevalling.
  • 4. Emotioneel kan de pompoen houvast en rust geven. Het versterkt de verbinding met de aarde en geeft vastigheid in het leven. De oranje kleur geeft veiligheid en zorgt dat je vanuit je veilige ruimte gaat reageren, waardoor het rust geeft en je openstelt het nieuwe te accepteren De pompoen laat je reiken naar mogelijkheden waarvan je dacht dat ze te ver weg waren en zorgt dat je vanuit vertrouwen de magie laat stromen. Waardoor je in contact komt met je eigen goddelijke vonk en daarbij je eigen centrum.
  • 5. De affirmatie die ik mee wil geven is: Ik durf te leven vanuit de goddelijke vonk in mij. Meditatie Ik doe de handen op de pompoen en het lijkt net alsof ik in verwachting ben een kind. De rust van de zwangerschap laat mijn hele wezen genieten van het nu en zorgt dat ik makkelijiker vanuit mijn hart kan stromen. De rust zorgt dat ik met vertrouwen naar mijn omgeving kan kijken en veel meer in het nu leef en er stroomt een stuk geluk in mij, omdat ik mij verbonden voel met alles rondom mij heen. tranen lopen van mijn gezicht omdat ik weet dat ik nooit alleen hoef te zijn en dat er altijd liefde en warmte rondom mij heen is. Waarom zie ik dat niet altijd, waarom denk ik dat ik soms alleen moet vechten om mijn dingen te laten zien. Ik vraag aan de pompoen wat ik moet doen om niet in dit gevecht verstrikt te raken en ze laat een mooie baarmoederruimte zien aan
  • 6. de binnenkant van de pompoen, waarin alleen van mij gevraagd wordt om me te ontvangen en me te laten mee wiegen met het ritme van een zwangere moeder die rust geeft. Ik sta verbaasd, want ik had de pompoen nooit als een baarmoeder gezien, maar nu ik er in kijk denk ik warempel, daar lijkt die zeker op. De pompoen geeft mij overgave, vertrouwen en helpt mij de wereld te zijn vanuit volmaaktheid waar ik deel van uit mag maken. Ik merk dat het licht rondom mij wordt en dat ik in een hogere vibratie de wereld bekijk. Dankbaar neem ik afscheid van de pompoen. Ik ben mij bewust dat iedereen een ander meditatie zal ervaren. Dit is mijn verhaal als leidraad om zelf het contact met de pompoen aan te gaan. Kijk maar wat de pompoen jou te vertellen heeft. Magie Zet met Halloween een lampje buiten van de pompoen en je zult mannen aantrekken. Pompoen staat voor vruchtbaarheid en kan er voor zorgen dat je makkelijker zwanger kan worden. Een pompoen helpt je om met engelen te praten en zorgt dat boze geesten verdwijnen. Een pompoen verlicht het huis en zorgt dat moeilijkere energie verdreven wordt. Het zorgt dat problemen makkelijker opgelost kunnen worden. Signatuur Pompoen is oranje – de kleur van veiligheid, rust, seksuele vrijheid en creativiteit. Het is de kleur van de 2e chakra en zal daar genezend op werken. De binnenkant van de pompoen lijkt op een baarmoeder – het zal dan ook goed zijn voor de vrouwelijke organen zoals baarmoeder, eierstok en menstruatie. Les vragen Voor welke problemen zal jij pompoen voorschrijven? Om met de pompoen te verbinden ga dan eens pompoensoep maken en kijk eens wat jij ervaart? Je kunt pompoenpitten roosteren, maar wat kan je nog meer doen om met pitten te werken?
  • 7. Deze kruidenlessen pakket wordt gratis aangeboden door Marja Hoefsmit. Wil je er aan mee willen doen, dan verwacht ik dat je de ervaringen met me deelt. Het is voor mij belangrijk dat de lessen zo veel mogelijk verspreidt worden. Meld je aan via kruidje@gmail.com Vorige lessen zijn te koop als ebook voor 2,50 Hiervoor ga ik in de loop van tijd een boek in drukvorm voor uitgeven. Via dropbox https://www.dropbox.com/sh/tzxm6qmmlnjetwk/JfwgGnczym zijn de vorige lessen te vinden Gemaakt 2013 en copyright Marja Hoefsmit – www.ayourtha.nl

Related Documents