Índex
 Mitologia
-Mites
- Diferent mires
-Historia de la Deessa
Ceres i la seva filla.
 Guerra de Troia
-El judic...
1. Mitologia
 Mita be de la paraula mythos  significa
conte. Son histories que s’expliquen per poder
interpretar la ...
1.1_ La historia deessa Ceres i la
seva filla Persefone
• Una deessa ceres mare
naturaleza i la seva filla
Persefone....
2_ Guerra de Troia : Judici de
paris
• Tetis i peleu celebren les noces i Eris la discòrdia no es
convidada.
• Per a l...
2.2_Helena i menelau (reis
d’esparta)
 Els fills dels reis de Troia: Hèctor ,Paris (troians)
van fer un contracte de n...
2.3_El sacrifici de infigenia
 Abans d’anar-se’n els grecs van fer el sacrifici a
apol·lo. Mentre feien el sacrifici, u...
 Agamèmnon va enviar a Ulisses a la
reina. Quan indigència estava apunt de
ser degollada a l’altar, la deessa
Àrtemis ...
2.4_Cassandra i apol·lo
 Apol·lo se'n va enamorar de Cassandra li va
demanar matrimoni. Ella li va dir que si però
amb...
2.5_Tetis i el seu fill aquiles “el
taló d’aquil·les
 Tetis era una divinitat i es va casar amb un deu
mortal, van ten...
 Agamenon els buscava i va
arribar a l’illa els cosins es
van disfressar de noies. Els
grecs van oferir molts
regals ...
3_ Començament de la guerra
 Va durar 10 anys. Aquil·les estava enfadat amb
Agamenon estratègia ,aconseguir el territo...
 Va a buscar a Hèctor i el mata agafa el seu
cos i l’engancha a un cavall i el arrossega al
voltant de les muralles de ...
4_ La nit de la destuccio de troia
Enees cosi de paris agafa un grup d’ homes
per ordre dels deus i inicia un viatge a ...
Mapa Grècia i Troia
Illa de creta
Laguna
La guerra de troia
La guerra de troia
of 16

La guerra de troia

La guerra de troia
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      


Transcripts - La guerra de troia

 • 1. Índex  Mitologia -Mites - Diferent mires -Historia de la Deessa Ceres i la seva filla.  Guerra de Troia -El judici de paris -Helena i Menelau -El sacrifici d'indigènia -Cassandra i Apal·lo -Tetis i el seu fill Aquiles “el taló d’Aquil·les  Començament de la guerra  La nit de la destrucció de Troia
 • 2. 1. Mitologia  Mita be de la paraula mythos  significa conte. Son histories que s’expliquen per poder interpretar la realitat.  Els grecs no tenien científics llavors s’inventaven histories deus o herois  estacions de l’any  Hi ha molt deus  politeistes  El mites es transmetien oralment hi ha diferents versions tracten: - Amor, deu , homes, mon, naturaleza , mort.
 • 3. 1.1_ La historia deessa Ceres i la seva filla Persefone • Una deessa ceres mare naturaleza i la seva filla Persefone. Un dia la mare la va cridar i no va aparèixer era perquè l’havia raptat el deu hades deu del infern ,es va enamorar d’ella.
 • 4. 2_ Guerra de Troia : Judici de paris • Tetis i peleu celebren les noces i Eris la discòrdia no es convidada. • Per a la més guapa • Deesses: Atenea ,Venus i Hera • Zeus li encarrega a paris decidir • Triarà a venus i raptarà a Helena i s’aniran junts
 • 5. 2.2_Helena i menelau (reis d’esparta)  Els fills dels reis de Troia: Hèctor ,Paris (troians) van fer un contracte de negocis amb els grecs rei Menelau. Paris coneix a Helena i s’enamoren, ell la rapta. Menelau s’enfada molt i va a buscar al seu germà que es el capità de tots els grecs Agameró  El rapte de Helena serà la causa o motiu de la guerra de Troia.
 • 6. 2.3_El sacrifici de infigenia  Abans d’anar-se’n els grecs van fer el sacrifici a apol·lo. Mentre feien el sacrifici, una serp va saltar des de l’altar cap a un arbre on havia un niu. Calcas sacerdot d’apol·lo ,va pronosticar que troia no seria ocupada abans del 10 anys. Calcas va fer una alta predicció Es impossible que l’estol grec arribi a troia si agamèmnon no ofereix a Àrtemis, la mes belles de les seves filles.
 • 7.  Agamèmnon va enviar a Ulisses a la reina. Quan indigència estava apunt de ser degollada a l’altar, la deessa Àrtemis la va substituir per una cérvola.
 • 8. 2.4_Cassandra i apol·lo  Apol·lo se'n va enamorar de Cassandra li va demanar matrimoni. Ella li va dir que si però amb una cosa a canvi poder veure el futur pitonissa , li va concedir el do. Ella en el moment de casar-se no va voler. Apol·lo es va enfadar i com ven llança va fer que predi era el futur però que ningú li crellés. Ella sabia que troià seria destruïda, però ningú li va fer cas.
 • 9. 2.5_Tetis i el seu fill aquiles “el taló d’aquil·les  Tetis era una divinitat i es va casar amb un deu mortal, van tenir un fill  Aquil·les, era un heroi quan va néixer ella sabia que el seu fill no seria mortal. Se’n va portar al nen a la llaguna estígia el va submergir perquè fos immortal però li va quedar el talo sense enfonsar  punt feble d'Aquil·les era el taló. La seva mare el va portar amb el seu cosí patrocle a una illa perquè s'amaguessin.
 • 10.  Agamenon els buscava i va arribar a l’illa els cosins es van disfressar de noies. Els grecs van oferir molts regals “espasses, armes...” ells agafen les espases i els descobreixen. Llavors van a la guerra.
 • 11. 3_ Començament de la guerra  Va durar 10 anys. Aquil·les estava enfadat amb Agamenon estratègia ,aconseguir el territori. Aquil·les quan arriben a Troia no vol lluitar i es queda a les tendes de campanya. En canvi el seu cosí si va a lluitar, va agafar les armes d’Aquil·les i va a la batalla. Com s’assemblen molt Hèctor mata a Patrocle. Quan Aquil·les s’entera, s’enfada i decideix anar a lluitar.
 • 12.  Va a buscar a Hèctor i el mata agafa el seu cos i l’engancha a un cavall i el arrossega al voltant de les muralles de la cuitat deshonra. El seu pare demana perdò, l’enterren i segueix la guerra.  Ulisses s’inventa la manera d’entrar a Troia i destruir-la. Construeixen un cavall gegant de fusta i dintre ficaran als soldats més fort. Quan estaven celebrant la victoria ,tots borrachos ,dormits els Grecs destrueixen Troia. Paris mata Aquil·les i s’acaba la guerra.
 • 13. 4_ La nit de la destuccio de troia Enees cosi de paris agafa un grup d’ homes per ordre dels deus i inicia un viatge a la recerca d’un indret fundá una nova troia.
 • 14. Mapa Grècia i Troia Illa de creta Laguna