În cadrul Fundației “Alături de Voi” România funcţionează Centrul de
Informare pentru Străini Iași.
Pentru că între oameni...
PASHTO
DARI
H.E HAMID KARZAI
2001 - prezent
EID AL-FITR
Ziua: Prima zi după o lună de post (Ramadan). Mulţi încep în
ziua prin purtarea de haine noi şi merg
la rugăci...
EID AL-ADHA
Ziua: ziua a zecea din a douăsprezecea lună a calendarului Islamic (Hijra). A doua
zi se comemorează devotamen...
ASHURA
Ziua: ziua a zecea a lunii Muharram din calendarul islamic. Aceasta este o zi
de doliu. Ea comemorează martiriul pr...
MAWLID AL-NABI
Ziua: În ziua de 12 a lunii Rabi al-Awal din calendarul islamic. În
această zi, oamenii sărbătoresc ziua de...
NOWRUZ
Ziua: 21 martie Aceasta este prima
zi de primăvară (Ziua de Anul Nou pentru
calendarul solar).
Quabili Pallow
Mazar -e- Sharif
Bamyan
Paghman, Kabul
Herat
Jame Jam
Maymana
Munții Pamir
Activitate realizată în cadrul proiectului Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor
terţe (...
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
Prezentare Afganistan
of 30

Prezentare Afganistan

În cadrul Fundației “Alături de Voi” România funcţionează Centrul de Informare pentru Străini Iași. Pentru că între oameni punţile culturale au un rol important, în perioada 6 – 9 aprilie 2015, la Centrul de Conferințe Providența, în cadrul Edu Funny Fest, am organizat standul “Iași - oraș multicultural”. De asemenea, am oferit, cetăţenilor de altă naţionalitate care au emigrat în România, posibilitatea de a-şi prezenta ţara şi tradiţiile.  Elevii ieşeni care au participat la eveniment au trăit astfel veritabile experiențe interculturale, prin intermediul invitaților noștri din Afganistan, Tunisia, Turcia și Republica Moldova.  Programul activităţii: Luni, 06.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00 – Afghanistan; Marți, 07.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00 –Tunisia; Miercuri, 08.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00 –Turcia; Joi, 09.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00– Republica Moldova.
Published on: Mar 6, 2016
Published in: Services      


Transcripts - Prezentare Afganistan

 • 1. În cadrul Fundației “Alături de Voi” România funcţionează Centrul de Informare pentru Străini Iași. Pentru că între oameni punţile culturale au un rol important, în perioada 6 – 9 aprilie 2015, la Centrul de Conferințe Providența, în cadrul Edu Funny Fest, am organizat standul “Iași - oraș multicultural”. De asemenea, am oferit, cetăţenilor de altă naţionalitate care au emigrat în România, posibilitatea de aşi prezenta ţara şi tradiţiile. Elevii ieşeni care au participat la eveniment au trăit astfel veritabile experiențe interculturale, prin intermediul invitații noștri din Afganistan, Tunisia, Turcia și Republica Moldova. Programul activităţii: Luni, 06.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00 – Afghanistan; Marți, 07.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00 –Tunisia; Miercuri, 08.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00 –Turcia; Joi, 09.04.2015, interval orar 11.00 – 12.00– Republica Moldova.
 • 2. PASHTO DARI
 • 3. H.E HAMID KARZAI 2001 - prezent
 • 4. EID AL-FITR Ziua: Prima zi după o lună de post (Ramadan). Mulţi încep în ziua prin purtarea de haine noi şi merg la rugăciune. Ulterior, oamenii vizitează și se distrează cu prietenii şi familiile lor. Copiii primesc de obicei cadouri sau sume de bani numite “Eidi”.
 • 5. EID AL-ADHA Ziua: ziua a zecea din a douăsprezecea lună a calendarului Islamic (Hijra). A doua zi se comemorează devotamentul lui Avraam, Profetul lui Dumnezeu. El a fost dispus să-l omoare pe fiul său, Ismael ca un sacrificiu. Ismael nu a fost ucis, în schimb, Allah a oferit un miel pentru jertfă. Musulmanii care efectuează Haj (pelerinajul la Mecca), sacrifică un miel, iar carnea este dată la săraci. Această sărbătoare este celebrată în acelaşi mod ca Eid al- Fitr, oamenii viziteaza prieteni şi familii, fac schimb de cadouri, etc.
 • 6. ASHURA Ziua: ziua a zecea a lunii Muharram din calendarul islamic. Aceasta este o zi de doliu. Ea comemorează martiriul profetului Muhammed, nepotului lui Hussain şi adepţilor săi în bătălia de la Kerbala.
 • 7. MAWLID AL-NABI Ziua: În ziua de 12 a lunii Rabi al-Awal din calendarul islamic. În această zi, oamenii sărbătoresc ziua de naștere a Profetului Mohamed. Ei participa la rugăciuni şi se distrează (vizite la prieteni şi famili).
 • 8. NOWRUZ Ziua: 21 martie Aceasta este prima zi de primăvară (Ziua de Anul Nou pentru calendarul solar).
 • 9. Quabili Pallow
 • 10. Mazar -e- Sharif
 • 11. Bamyan
 • 12. Paghman, Kabul
 • 13. Herat
 • 14. Jame Jam
 • 15. Maymana
 • 16. Munții Pamir
 • 17. Activitate realizată în cadrul proiectului Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în România derulat de Organizatia Internationala pentru Migratie, Misiunea in Romania cu finanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Fondului European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, Programul Anual 2013.

Related Documents