Transylvania College
The Cambridge International School in Cluj
Programul de burse
“Frate de carte”
2012-2013
Transylvania...
Ce e Transylvania College ?
Slide 2
“Şcoala Anului” în România în 2009;
 singura şcoală din sud-estul Europei acceptată ...
Slide 3
Cine studiază la
Transylvania College ?
Slide 4
copii cu potenţial academic la nivel de excelenţă, cu dorinţa
de
a se imp...
Slide 5
Maria Andrei Narcisa Raul Teodora Florin
Alexandra Marius Alexiana
Bogdan Dana Maria Vlad Alin Anamaria Razvan
Luc...
Slide 6
Slide 7
Copii care au rezultate academice excepţonale, au un talent
deosebit şi au o motivaţie puternică pentru studiu.
Co...
Slide 8
Locul în care ne naştem, mediul în care trăim şi educaţia primită îşi pun
pecetea asupra viitorului nostru. Toate ...
Slide 9
Prin programul “Frate de
carte”, copii excepţionali
primesc şansa de a studia
împreună cu alţi copii din
medii şi ...
Slide 10
“Frate de carte” este elevul pasionat de matematică, care face cele mai grele
socoteli de care ai auzit vreodată ...
Slide 11
Câte burse au fost acordate şi cui?
În cei 8 ani ai proiectului,
peste 50 de copii, din mediul
rural şi urban, au...
Slide 12
Îţi multumim că vrei să fii “Fratele de carte” al
unui copil extraordinar!
Cu toate acestea, cei ce îl cunosc şti...
Slide 13
Vom fi nespus de bucuroşi dacă vei decide să fii alături de Alin şi
să pui o cărămidă la temelia viitorului său: ...
Slide 14
Implică-te!
Fii Fratele de carte al unui copil excepţional şi dă-i şansa la un
viitor mai bun şi ajută-l să devin...
Persoana de contact:
Domnita Fechete
Director of Development
0742 087142; domnita.fechete@transylvania-college.ro
Persoana...
of 15

Programul de Burse "Frate de Carte" Transylvania College

Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      


Transcripts - Programul de Burse "Frate de Carte" Transylvania College

 • 1. Transylvania College The Cambridge International School in Cluj Programul de burse “Frate de carte” 2012-2013 Transylvania College The Cambridge International School in Cluj Programul de burse “Frate de carte” 2012-2013
 • 2. Ce e Transylvania College ? Slide 2 “Şcoala Anului” în România în 2009;  singura şcoală din sud-estul Europei acceptată în organizaţia şcolilor de elită Round Square, cu statut BSO (British Schools Overseas); singura şcoală din Transilvania cu acreditare dublă: pe curriculum românesc şi pe curriculum Cambridge;  locul în care fiecare copil este important şi simte acest lucru, fiind îndrumat de către cei mai buni profesori; şcoala unde copiii învaţă şi cresc într-un mediu multicultural; “Şcoala Anului” în România în 2009;  singura şcoală din sud-estul Europei acceptată în organizaţia şcolilor de elită Round Square, cu statut BSO (British Schools Overseas); singura şcoală din Transilvania cu acreditare dublă: pe curriculum românesc şi pe curriculum Cambridge;  locul în care fiecare copil este important şi simte acest lucru, fiind îndrumat de către cei mai buni profesori; şcoala unde copiii învaţă şi cresc într-un mediu multicultural;
 • 3. Slide 3
 • 4. Cine studiază la Transylvania College ? Slide 4 copii cu potenţial academic la nivel de excelenţă, cu dorinţa de a se implica şi de a face o diferenţă în lume; copii ai căror părinţi consideră că educaţia este cea mai bună investiţie în viitorul acestora; copii ai căror părinţi cred ca este o prioritate şi fac un efort pentru a le oferi copiilor lor educaţie la nivel de excelenţă; copii cu potenţial academic la nivel de excelenţă, cu dorinţa de a se implica şi de a face o diferenţă în lume; copii ai căror părinţi consideră că educaţia este cea mai bună investiţie în viitorul acestora; copii ai căror părinţi cred ca este o prioritate şi fac un efort pentru a le oferi copiilor lor educaţie la nivel de excelenţă;
 • 5. Slide 5 Maria Andrei Narcisa Raul Teodora Florin Alexandra Marius Alexiana Bogdan Dana Maria Vlad Alin Anamaria Razvan Luca Narcisa Clarisia Bianca Diana Ramona Oana ….în total 23 de copii excepţionali, elevii noştri bursieri. Maria Andrei Narcisa Raul Teodora Florin Alexandra Marius Alexiana Bogdan Dana Maria Vlad Alin Anamaria Razvan Luca Narcisa Clarisia Bianca Diana Ramona Oana ….în total 23 de copii excepţionali, elevii noştri bursieri. Cine mai studiază la Transylvania College ?
 • 6. Slide 6
 • 7. Slide 7 Copii care au rezultate academice excepţonale, au un talent deosebit şi au o motivaţie puternică pentru studiu. Copii ai căror familii nu au mijloacele necesare pentru a le oferi acces la o educaţie care centrată pe dezvoltarea lor continuă. Aceşti copii au cu adevărat o şansă, sprijinul şi atenţia necesară pentru a-şi atinge potenţialul maxim la Transylvania College. Copii care au rezultate academice excepţonale, au un talent deosebit şi au o motivaţie puternică pentru studiu. Copii ai căror familii nu au mijloacele necesare pentru a le oferi acces la o educaţie care centrată pe dezvoltarea lor continuă. Aceşti copii au cu adevărat o şansă, sprijinul şi atenţia necesară pentru a-şi atinge potenţialul maxim la Transylvania College. Cui oferim o bursă de studii?
 • 8. Slide 8 Locul în care ne naştem, mediul în care trăim şi educaţia primită îşi pun pecetea asupra viitorului nostru. Toate acestea schimbă cursul vieţii unui copil dacă el primeşte o şansa şi îndrumările necesare. La Transylvania College copiii pot:  să nu renunţe la visurile lor;  să-şi descopere şi să-şi cultive potenţialul;  să facă alegeri potrivite pentru viitorul lor. Profesorii de la Transylvania College sunt alături de ei şi îi îndrumă pe tot parcursul educaţional: de la creşa până la liceu! Locul în care ne naştem, mediul în care trăim şi educaţia primită îşi pun pecetea asupra viitorului nostru. Toate acestea schimbă cursul vieţii unui copil dacă el primeşte o şansa şi îndrumările necesare. La Transylvania College copiii pot:  să nu renunţe la visurile lor;  să-şi descopere şi să-şi cultive potenţialul;  să facă alegeri potrivite pentru viitorul lor. Profesorii de la Transylvania College sunt alături de ei şi îi îndrumă pe tot parcursul educaţional: de la creşa până la liceu! Ce înseamnă o bursă de studii?
 • 9. Slide 9 Prin programul “Frate de carte”, copii excepţionali primesc şansa de a studia împreună cu alţi copii din medii şi culturi diferite. "Frate de carte”, şansa lor la o viaţă mai bună! Prin programul “Frate de carte”, copii excepţionali primesc şansa de a studia împreună cu alţi copii din medii şi culturi diferite. "Frate de carte”, şansa lor la o viaţă mai bună! Cum îi ajutăm? Fiecare copil are dreptul de a primi o educaţie de calitate. Fiecare copil merită şansa de a-şi dezvolta potenţialul la maxim. Fiecare copil are dreptul de a primi o educaţie de calitate. Fiecare copil merită şansa de a-şi dezvolta potenţialul la maxim.
 • 10. Slide 10 “Frate de carte” este elevul pasionat de matematică, care face cele mai grele socoteli de care ai auzit vreodată şi pe care îl poţi sprijini astăzi. Este: Ana-Maria, care se pregăteşte acum să devină doctor. Înainte să vină la noi, abia îndrăznea să spere că va termina 8 clase, care erau oricum dublul a cât a reuşit mama ei să studieze. Vlad- care deja uimeşte lumea cu picturile sale extraordinare. Deşi părinţii săi l-au abandonat, el creează mereu o lume mai bună prin culori şi forme. Marius care visează deja din clasa a patra să ajungă inginer la un mare Centru de Cercetare. Tu ....din momentul în care decizi să fii alături de unul dintre aceşti copii! “Frate de carte” este elevul pasionat de matematică, care face cele mai grele socoteli de care ai auzit vreodată şi pe care îl poţi sprijini astăzi. Este: Ana-Maria, care se pregăteşte acum să devină doctor. Înainte să vină la noi, abia îndrăznea să spere că va termina 8 clase, care erau oricum dublul a cât a reuşit mama ei să studieze. Vlad- care deja uimeşte lumea cu picturile sale extraordinare. Deşi părinţii săi l-au abandonat, el creează mereu o lume mai bună prin culori şi forme. Marius care visează deja din clasa a patra să ajungă inginer la un mare Centru de Cercetare. Tu ....din momentul în care decizi să fii alături de unul dintre aceşti copii! Cine este “Frate de carte”?
 • 11. Slide 11 Câte burse au fost acordate şi cui? În cei 8 ani ai proiectului, peste 50 de copii, din mediul rural şi urban, au fost ajutaţi să-şi atingă adevăratul potenţial. În cei 8 ani ai proiectului, peste 50 de copii, din mediul rural şi urban, au fost ajutaţi să-şi atingă adevăratul potenţial. Prima bursă din program a fost acordată unui copil ce provenea dintr-un mediu dezavantajat. El era extrem de talentat la matematică, iar la Transylvania College a avut şansa de a-şi cultiva talentul. Astăzi este unul dintre tinerii cu cel mai mare potenţial din ţară! Prima bursă din program a fost acordată unui copil ce provenea dintr-un mediu dezavantajat. El era extrem de talentat la matematică, iar la Transylvania College a avut şansa de a-şi cultiva talentul. Astăzi este unul dintre tinerii cu cel mai mare potenţial din ţară!
 • 12. Slide 12 Îţi multumim că vrei să fii “Fratele de carte” al unui copil extraordinar! Cu toate acestea, cei ce îl cunosc ştiu că atunci când iese pe poarta campusului Transylvania College, povestea se schimbă… Dacă ceilalţi copii sunt aşteptaţi de părinţi, Alin trebuie să se îngrijească singur de el, din moment ce părinţii lui au renunţat să îl mai crească. Singura care şi-a asumat răspunderea de a se ocupa de educaţia lui a fost mătuşa sa, o persoană cu posibilităţi financiare foarte reduse. Dar, anul trecut, a pierdut-o şi pe ea, din cauza bolii cumplite care a răpus-o. Cu toate acestea, cei ce îl cunosc ştiu că atunci când iese pe poarta campusului Transylvania College, povestea se schimbă… Dacă ceilalţi copii sunt aşteptaţi de părinţi, Alin trebuie să se îngrijească singur de el, din moment ce părinţii lui au renunţat să îl mai crească. Singura care şi-a asumat răspunderea de a se ocupa de educaţia lui a fost mătuşa sa, o persoană cu posibilităţi financiare foarte reduse. Dar, anul trecut, a pierdut-o şi pe ea, din cauza bolii cumplite care a răpus-o. Îţi vom spune povestea unuia dintre cei 23 de copii deosebiţi şi care au de sprijinul tău. Alin este în clasa a IX-a şi se remarcă foarte uşor în contextul clasei lui. El este primul care ajunge la ore dimineaţa, primul care ridică mâna pentru a răspunde la o întrebare a profesorului, cel care niciodată nu are tema nefăcută şi primul care se oferă să ajute. Îţi vom spune povestea unuia dintre cei 23 de copii deosebiţi şi care au de sprijinul tău. Alin este în clasa a IX-a şi se remarcă foarte uşor în contextul clasei lui. El este primul care ajunge la ore dimineaţa, primul care ridică mâna pentru a răspunde la o întrebare a profesorului, cel care niciodată nu are tema nefăcută şi primul care se oferă să ajute.
 • 13. Slide 13 Vom fi nespus de bucuroşi dacă vei decide să fii alături de Alin şi să pui o cărămidă la temelia viitorului său: unul total diferit faţă de trecut, în care va reuşi să devină un om de bază în comunitatea unde se va stabili. Costurile de şcolarizare pentru un an şcolar sunt calculate în funcţie de următoarele nevoi: taxa de şcolarizare (4.350 euro), uniforma (200 euro), masa pe 11 luni (650 euro), manualele (350 euro) şi taxele de examen (450 euro). Valoarea totală a bursei de şcolarizare pentru Alin este de 6000 euro pe an. Vom fi nespus de bucuroşi dacă vei decide să fii alături de Alin şi să pui o cărămidă la temelia viitorului său: unul total diferit faţă de trecut, în care va reuşi să devină un om de bază în comunitatea unde se va stabili. Costurile de şcolarizare pentru un an şcolar sunt calculate în funcţie de următoarele nevoi: taxa de şcolarizare (4.350 euro), uniforma (200 euro), masa pe 11 luni (650 euro), manualele (350 euro) şi taxele de examen (450 euro). Valoarea totală a bursei de şcolarizare pentru Alin este de 6000 euro pe an. Implică-te! Avem încredere că Alin va deveni un om realizat, independent financiar şi un profesionist în domeniul de care este pasionat (rezultatele sale în domeniul IT sunt impresionante). Aici, la Transylvania College, el primeşte suport şi educaţie la nivel de excelenţă. Avem încredere că Alin va deveni un om realizat, independent financiar şi un profesionist în domeniul de care este pasionat (rezultatele sale în domeniul IT sunt impresionante). Aici, la Transylvania College, el primeşte suport şi educaţie la nivel de excelenţă.
 • 14. Slide 14 Implică-te! Fii Fratele de carte al unui copil excepţional şi dă-i şansa la un viitor mai bun şi ajută-l să devină un om de succes! Vei investi 3200 de euro dacă e în şcoala primară, 4300 de euro dacă este la gimnaziu sau 6000 de euro dacă este la liceu şi vei avea oportunitatea să schimbi un destin! Oferă-i posibilitatea de a studia la cea mai bună şcoală, de a lua o masă caldă în fiecare zi şi de a-şi schimba viaţa. Fii “Frate de carte”! Fii Fratele de carte al unui copil excepţional şi dă-i şansa la un viitor mai bun şi ajută-l să devină un om de succes! Vei investi 3200 de euro dacă e în şcoala primară, 4300 de euro dacă este la gimnaziu sau 6000 de euro dacă este la liceu şi vei avea oportunitatea să schimbi un destin! Oferă-i posibilitatea de a studia la cea mai bună şcoală, de a lua o masă caldă în fiecare zi şi de a-şi schimba viaţa. Fii “Frate de carte”!
 • 15. Persoana de contact: Domnita Fechete Director of Development 0742 087142; domnita.fechete@transylvania-college.ro Persoana de contact: Domnita Fechete Director of Development 0742 087142; domnita.fechete@transylvania-college.ro