Renia e lire e trupave
Toka i terheq te gjithe trupat ju e dini se kur
hudhim topin lart , ai ne njefare lartesie do te
nd...
Pse trupat kane peshe

Trupat me masa te ndryshme toka I terheq me forca
te ndryshme , trupin me mase me te madhe toka e...
Isak Njutoni
Puna dhe energjia

Te gjithe ne kryejme ndonje pune ne shtepi , shkolle
ose duke luajtur , mirepo per ti kryer disa pun
...
Photo
PUNOI:
Eliot
Dylazeka

Keni ndonje pyetje
Keni
???
ndonje pyetje
of 7

Prezentimii2

Mesimet ne fizike per klasen e 6 pjesa e 2
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      


Transcripts - Prezentimii2

  • 1. Renia e lire e trupave Toka i terheq te gjithe trupat ju e dini se kur hudhim topin lart , ai ne njefare lartesie do te ndalet e mandej do te bjere ne toke . Po ashtu edhe nje gur te ngritur lart e leshojme aj do te bjere ne toke. Me kete kuptojme se forca e rendeses se tokes ndryshi forca e gravitetit i terheq te gjithe trupat prandaj trupat bien ne toke
  • 2. Pse trupat kane peshe  Trupat me masa te ndryshme toka I terheq me forca te ndryshme , trupin me mase me te madhe toka e terheq me fort se trupin me mase te vogel per kete arsue edhe trupin me mase me te madhe themi se eshte me I rende kurse ate me mase te vogel themi se eshte me ilehte . Nga kjo rrjedhe se edhe pesha e trupave eshte nje force meqe forcen e masim me njuton edhe peshen e matim me njuton N. Forca prej njutoni (1N) eshte ajo force me te cilen toka I terheq trupin me mase 100 g.
  • 3. Isak Njutoni
  • 4. Puna dhe energjia  Te gjithe ne kryejme ndonje pune ne shtepi , shkolle ose duke luajtur , mirepo per ti kryer disa pun kerkohet ushqim , lende djegese ose makina dhe vegla te ndryshme. Kur trupin e ngreme ne njefare lartesie ne kryejme pune .
  • 5. Photo
  • 6. PUNOI: Eliot Dylazeka 
  • 7. Keni ndonje pyetje Keni ??? ndonje pyetje