09
09
14
ééndaagsseminar|amsterdam
www.denkproducties.nl/politiekeintelligentie
Slimmanoeuvrerenindewandelgangen
enachterk...
09
09
14
programma
09.00 Ontvangst en registratie
09.30 Powersurfing Opening door Jeroen Busscher
Benikdeenigenormale...
Gaan anderen er met uw ideeën vandoor?
Is bij problemen steeds de dader zoek?
Krijgt die slijmerd promotie en u niet?
Uw o...
Sprekers
09
09
14
MatthijsvanVeelenis zo’n bijzondere wetenschapper die (nog) niet door
het grote publiek is ontdekt. Als ...
Dinsdag
9 september 2014
Pakhuis de Zwijger
Amsterdam
€ 995,- excl. BTW
Intake test
Is dit seminar iets voor mij? Bepaal h...
d14015,vormgeving:Adeptvormgeving,druk:prezco
inschrijven
HOE SCHRIJF IK IN?
Dat kan op twee manieren.
1. via de seminarsi...
of 6

Politieke intelligentie - 9 september 2014

Nieuw seminar: Politieke intelligentie op 9 september 2014. Met o.a. Jeroen Busscher, Loris Luyendijk en Job Boersma.
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      


Transcripts - Politieke intelligentie - 9 september 2014

  • 1. 09 09 14 ééndaagsseminar|amsterdam www.denkproducties.nl/politiekeintelligentie Slimmanoeuvrerenindewandelgangen enachterkamersvanuworganisatie Politieke intelligentie Inditseminar: Ontdekt u hoe de hazen lopen! Leert u hoe ratten denken!
  • 2. 09 09 14 programma 09.00 Ontvangst en registratie 09.30 Powersurfing Opening door Jeroen Busscher Benikdeenigenormalehier? • Een stoomcursus evolutionaire psychologie • Waarom het zo moeilijk is om eerlijk te zijn • Hoe logisch gedrag verandert in teamverband Matthijs van Veelen Haantjesenkrabben • Hoe mannen en vrouwen omgaan met macht • Slim stratego spelen met de andere sexe Elisa de Groot De‘GoogleMap’vankrachtenvelden • Eindelijk grip op irrationele besluitvorming • Zo lopen de hazen dus! • Slimme strategieën voor ‘beladen’ krachtenvelden Job Boersma Beïnvloedingvoorgevorderden • De wetten van imago, beeldvorming en reputatie • Denken als een reclamemaker • Hoe ‘breng’ ik het beter? Zo dus! Edward Stolze Beatthesystem! • Waarom slimme mensen domme dingen doen • Een ontluisterende rondleiding door een voormalige topsector • Vechten, vluchten of meespelen? Joris Luyendijk Morgenslimmeropkantoor Jeroen Busscher laat zien hoe je -zonder dat het direct opvalt- de lessen uit dit seminar in de praktijk brengt! 17.00 Bij de borrel hoor je de mooiste verhalen BLOK 1 BLOK 2 BLOK 3 BLOK 4
  • 3. Gaan anderen er met uw ideeën vandoor? Is bij problemen steeds de dader zoek? Krijgt die slijmerd promotie en u niet? Uw organisatie is een arena van complexe belangen. In de achterkamers van uw organisatie vindt de werkelijke besluitvorming plaats. Maar welke spelregels gelden daar? Wie spant met wie samen? Wie houdt wie de hand boven het hoofd? Wie heeft nog een appeltje met wie te schillen? Politieke intelligentie! In dit seminar krijgt u een ontnuchterende rondleiding door de schemerige processen in uw organisatie. Experts uit vele hoeken laten zien hoe irrationeel mensen kunnen zijn. Hoe politieke dynamiek werkt. Hoe ratten denken. Hoe hazen lopen. Slim overeind blijven, mét respect! Het seminar zit vol inzichten waarmee u makkelijker functioneert in schijnbaar onbeheersbare krachtenvelden. Mét respect voor mensen, doelen en klanten. Want meekonkelen is niet nodig. Als u maar slim bent. ­ Zolopendehazen. Zodenkenderatten! Ditseminarisspeciaalvoormensendie: Hun projecten willen behoeden voor vastlopers en gedoe Moeten manoeuvreren in complexe projecten met veel belanghebbenden Begrijpen dat niets kan zonder andere mensen DitseminarisNIETvoormensendie: Vinden dat er maar één waarheid bestaat: hun waarheid Geloven dat iedereen zegt wat hij denkt, doet wat hij belooft en dezelfde belangen heeft Denken dat ze alles alleen moeten doen.
  • 4. Sprekers 09 09 14 MatthijsvanVeelenis zo’n bijzondere wetenschapper die (nog) niet door het grote publiek is ontdekt. Als hoogleraar Evolutie Gedrag aan de Universiteit van Amsterdam doet hij onderzoek naar de evolutie van altruïsme, eerlijkheid, moraliteit in samenwerkingsverbanden. En dat levert bijzondere inzichten op, vooral voor u op kantoor. JobBoersma is psycholoog die alles weet over macht, belangen en emoties. Job laat zien hoe je goede krachtenveld analyses maakt. En met welke beïnvloedingsstrategie je het meest effect bereikt. Zijn les: invloed is zoveel meer dan alleen goed communiceren.  Mannen gaan anders met macht om dan vrouwen. ElisadeGroot schreef de bestseller ‘Stratego voor Vrouwen’ en toont ons de archetypen en de meest succesvolle aanpak. Bij wie werkt het argument, bij wie het veertje, bij wie de zweep?   EdwardStolze leidt één van de beste reclamebureaus van Nederland. Hij laat zien hoe u beïnvloedt zoals reclamemakers dat doen. Dat kan zonder budget, als u maar slim en doortastend denkt. Aan de hand van fragmenten uit ‘House of Cards’ neemt hij u mee langs zijn meest effectieve beïnvloedings­methoden. JorisLuyendijk kennen we van Zomergasten en van zijn vele bestsellers. In dit seminar vertelt hij over zijn researchprojecten waarin hij ‘onderhuids’ ging in complexe systemen. Zo dook hij onder in het Binnenhof (boek: ‘Je hebt het niet van mij maar’ …) en in de Londense City. Hij ontdekte dat in veel organi­saties irrationaliteit en immoraliteit eerder regel dan uitzondering zijn. Wat doe je daartegen? EllendeBruin is wetenschapsredacteur bij NRC Handelsblad. Elke zaterdag schrijft ze een column in nrc.next over psychologie. In september verschijnt haar boek ‘Vergaderen, mensen zouden het niet moeten doen.’ Zij siert het seminar op met enkele scherpe columns.
  • 5. Dinsdag 9 september 2014 Pakhuis de Zwijger Amsterdam € 995,- excl. BTW Intake test Is dit seminar iets voor mij? Bepaal het zelf! Als u minimaal 4 van deze 6 situaties herkent op uw werkplek, moet u er gewoon bij zijn: Mensen zeggen als individu ‘ja’. Maar in teamverband ineens ‘nee’. Mensen die officieel de baas zijn, zijn niet diegenen die het écht voor het zeggen hebben. Mensen laten regelmatig niet het achterste van hun tong zien. In vergaderingen worden soms besluiten genomen waarvan ik denk: ‘Hoe kun je dát nou doen?’. ‘Wie je kent’ is zeker zo belangrijk als ‘wie je bent’. Sommige mensen die niet bijster goed presteren, genieten toch een hoge informele status. Seminarleider: Jeroen Busscher Al jaren geldt Jeroen als een van de meest oorspronkelijke denkers in managementland. Hij is werkzaam als spreker en schrijver (‘Pimp je afdeling’, ‘Turbomanagement’, ‘Onbeperkt Houdbaar’, ‘de Kracht van de Roze Bril’) en strateeg op het gebied van organisatiecultuur. De dynamiek van organisatiepolitiek is zijn dagelijkse habitat. Snel en makkelijk inschrijven www.denkproducties.nl/ politiekeintelligentie Ookincompany! Wilt u buiten de schijnwerpers van de openbaarheid eens met enkele experts uit dit seminar van gedachte wisselen over de politieke processen in uw organisatie? Dat kan! Dit seminar is -in fijngeslepen vorm- ook incompany te verzorgen. Stuur even een mailtje naar incompany@denkproducties.nl voor de mogelijkheden. Bedrijfspolitiek komt in de beste bedrijven voor. Onderzoek toont aan: “60% van alle managers neemt steeds meer politiek gedrag in hun onderneming waar. In de publieke sector is dat zelfs 75%.” (Managersonline)
  • 6. d14015,vormgeving:Adeptvormgeving,druk:prezco inschrijven HOE SCHRIJF IK IN? Dat kan op twee manieren. 1. via de seminarsite: www.denkproducties.nl/politiekeintelligentie(duurt 2,5 minuut) 2. met een mailtje naar: aanmelden@denkproducties.nl WAT KOST HET? Dit seminar kost € 995,- (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief uitgebreide documentatie, lunch, parkeren etc. Op al onze seminars zit een 100% tevredenheidsgarantie: ze zijn elke euro waard. Fijn om te weten. HOE ZIT HET MET ANNULEREN EN ZO? Op onze site vindt u alle relevante voorwaarden. Ze zijn niet opzienbarend, maar bekijk ze toch even voordat u inschrijft. IK WIL NOG MEER WETEN Dat kan. Bel ons op 020-3033 820. Vraag naar Claudia Righi. Of stuur haar een mailtje op righi@denkproducties.nl GROEPSARRANGEMENTEN: SAMEN BIJSPIJKEREN Steeds meer organisaties sturen een delegatie van meerdere deelnemers naar onze seminars. Dat maakt het toepassen van de inzichten in de praktijk veel gemakkelijker: iedereen is bijgespijkerd en kan meteen samen aan de slag. Voor groepen gelden aangepaste, aantrekkelijke voor­waarden. Stuur een mailtje naar groepen@denkproducties.nl voor de mogelijkheden. Of bel 020-3033 820 en vraag naar Jeroen van der Woude of Marjolein de Wit. Veel meer informatie en eenvoudig inschrijven: www.denkproducties.nl/politiekeintelligentie Snel en makkelijk inschrijven