Open Street Map
Çka është OpenStreetMap? <ul><li>OpenStreetMap është hartë globale që zhvillohet nga një komunitet në mbarë botën.
Është projekt që ka fillu vetëm me rrugë, tani mund të futni edhe objekte ose detaje të tjera.
OSM përdor sistem të ngjashëm si Wiki ku kontribuesit mund të shtojnë editojnë ndryshimet e caktuara në mbarë botën
Është e realizuar nën liçencën Creative commons Attribution Share – CC - BY - SA </li></ul>
Pse të përdorim OpenStreetMap? <ul><li>Ju mund ta përdorni atë për shumë qështje, duke përfshirë aktivitet komerciale pa ...
Ju mund të futni shumë të dhëna në të mund të futni gjdo objekt gjeografik që ju mund të gjeni.
Dhe arsyja më e mirë pse të përdoret OSM dhe jo hartat e tjera online. </li></ul>
 
 
of 10

Presentim osm-general-polling station

Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      Technology      


Transcripts - Presentim osm-general-polling station

 • 1. Open Street Map
 • 2. Çka është OpenStreetMap? <ul><li>OpenStreetMap është hartë globale që zhvillohet nga një komunitet në mbarë botën.
 • 3. Është projekt që ka fillu vetëm me rrugë, tani mund të futni edhe objekte ose detaje të tjera.
 • 4. OSM përdor sistem të ngjashëm si Wiki ku kontribuesit mund të shtojnë editojnë ndryshimet e caktuara në mbarë botën
 • 5. Është e realizuar nën liçencën Creative commons Attribution Share – CC - BY - SA </li></ul>
 • 6. Pse të përdorim OpenStreetMap? <ul><li>Ju mund ta përdorni atë për shumë qështje, duke përfshirë aktivitet komerciale pa pasur nevojë të paguani për liçencë.
 • 7. Ju mund të futni shumë të dhëna në të mund të futni gjdo objekt gjeografik që ju mund të gjeni.
 • 8. Dhe arsyja më e mirë pse të përdoret OSM dhe jo hartat e tjera online. </li></ul>
 • 11. Pse të kontriboni në OpenStreetMap? <ul><li>Dua të shtoj që shteti më i ri në botë Kosova në hartat e tjera online nuk është e ndërtuar në mënyrën më të mirë të mundshme, mirpo OSM antarët e FLOSSK në mënyrë vullnetare OSM është në gjendje mjaft të mirë.
 • 12. Është ndjenë e mirë të punohet në OSM, krijuesit e OSM në gjithë botën tregojnë mbi atë se kanë gjetur shumë vende të mira që janë pjesë ku jetojnë që nuk e kanë ditur. </li></ul>
 • 13. Historia e OpenStreetMap <ul><li>Projekti i OSM ka filluar në gusht të vitit 2004 nga Steve Coast gjatë kohës që përdorte GPSDrive.
 • 14. Prezentoi iden e tij në iventin e Londrës për Open Source
 • 15. Në mars 2006, u krijua programi për OSM desktop i quajtur JOSM
 • 16. Në maj të 2006 ishte iventi i parë për krijimin e hartës në ishullin e quajtur Wight. </li></ul>
 • 17. Historia e OpenStreetMap <ul><li>Fondacioni i OSM është krijuar në gusht të vitit 2006, që është krijuar nga donacion të ndryshme
 • 18. Në shtator të vitit 2007 Automotive Navigation Data ( AND ) kompani për krijimin e hartave nga Hollanda, bëri donacionin të dhënat e tyre për këtë projekt. </li></ul>
 • 19. Arritjet e OpenStreetMap <ul><li>Projekti i OpenStreetMap është zhvilluar nga një projekt i vogël nga disa entuziast nga Londra në një projekt mbarë botëror.
 • 20. Për disa vetëm hobi por për disa projekt serioz.
 • 21. OpenStreetMap gjithashtu mund të them se është projekt humanitar ku ndihmoi në shumë qështje humanitare si në: </li></ul><ul><li>Përmbytjet në Shkodër
 • 22. Tërmeti në Gaza, Haiti
 • 23. Si dhe në Kebira </li></ul>
 • 24. Pytje ? ….