Ce este CoderDojo?
CoderDojo este o comunitate globală de cluburi de
programare non-profit pentru copii și tineri cu vârst...
Campania CoderDojo #powerfulplay
Această campanie este centrată pe ideea jucăușă prin
care copiii care programează au supe...
De ce #powerfulplay?
Care este cea mai mare provocare pentru CoderDojo?
Este dificil să găsești mentori și voluntari, atât...
Cum pot ajuta?
Dă sfoară-n țară!
Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce vorba mai departe despre programatorii
superero...
Cum procedez?
Pasul 1: copy & paste
Inspiră următoarea generație de
creatori digitali, fii mentor la
CoderDojo! bit.ly/pow...
Imaginea nr.1
Cum procedez?
Pasul 1: copy & paste
Îți place programarea? Vino la
CoderDojo și inspiră următoarea
generație de creatori d...
Imaginea nr.2
Cum procedez?
Pasul 1: copy & paste
Ajută copiii să prindă super-
puteri! Împărtășește cunoștințele
tale de programare la ...
Cum procedez?
Pasul 1: copy & paste
Ajută copiii să prindă super-
puteri! Împărtășește cunoștințele
tale de programare la ...
Imaginea nr.3
Cum procedez?
Pasul 1: copy & paste
Îți place programarea? Vrei să
faci o schimbare? Inspiră noua
generație de creatori di...
Imaginea nr.4:
Comunitatea CoderDojo îți
mulțumește!
#powerfulplay
#powerfulplay
of 16

#powerfulplay

A component of the CoderDojo Timisoara #powerfulplay campaign for mentors recruitment. http://coderdojo.ro
Published on: Mar 4, 2016
Published in: Education      


Transcripts - #powerfulplay

 • 1. Ce este CoderDojo? CoderDojo este o comunitate globală de cluburi de programare non-profit pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Este o inițiativă de origine irlandeză, primul club fiind înființat în iulie 2011 de către James Whelton & Bill Liao, doi programatori auto-didacți care au dorit să creeze un spațiu în care tinerii să poată învăța programare într-un context informal. La CoderDojo se încurajează stimularea și dezvoltarea creativității, deprinderea de abilități și muncă în echipă, atitudinea auto-didactă, mentoratul și voluntariatul. Este o comunitate orientată spre promovarea programării și a tehnologiei ca pe o forță de schimbare pozitivă. Astăzi, peste 600 de cluburi din aproape 50 de țări împărtășesc această viziune. Pentru a afla mai multe despre CoderDojo, vezi video.
 • 2. Campania CoderDojo #powerfulplay Această campanie este centrată pe ideea jucăușă prin care copiii care programează au super-puteri. Acest slogan accentuează faptul că dobândirea de cunoștințe de programare generează aptitudini puternice, indispensabile pentru viitorul următoarei generații de creatori digitali.
 • 3. De ce #powerfulplay? Care este cea mai mare provocare pentru CoderDojo? Este dificil să găsești mentori și voluntari, atât oameni tehnici cât și non- tehnici, pentru a pune bazele unui centru CoderDojo. De aici și dorința noastră de a implementa cu succes campania în social media, realizată cu scopul de a atrage oameni ale căror valori se aliniază cu cele ale conceptului CoderDojo. Încercăm să oferim oportunitatea de a învăța programare într-un mod informal, gratuit și prietenos, pentru cât mai mulți copii.
 • 4. Cum pot ajuta? Dă sfoară-n țară! Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce vorba mai departe despre programatorii supereroii pe care îi căutăm. Este o ocazie bună pentru a explora rețeaua ta de prieteni de pe Facebook! Cum pot face asta? Alege una sau mai multe dintre imaginile de mai jos și distribuie-le pe rețelele de socializare pe care petreci cel mai mult timp (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, etc). Dacă îți lipsește inspirația, te ajutăm noi! Am pregătit și textul, tu trebuie doar să dai câteva click-uri! Vreau să fac mai mult. Include una sau mai multe imagini într-un newsletter sau e-mail pe care să îl trimiți comunității din care faci parte sau listei tale de contacte profesionale.
 • 5. Cum procedez? Pasul 1: copy & paste Inspiră următoarea generație de creatori digitali, fii mentor la CoderDojo! bit.ly/powerfulplay #powerfulplay #CoderDojoRO Pasul 2: upload imagine Pasul 3: postează!
 • 6. Imaginea nr.1
 • 7. Cum procedez? Pasul 1: copy & paste Îți place programarea? Vino la CoderDojo și inspiră următoarea generație de creatori digitali! bit. ly/powerfulplay #CoderDojoRO Pasul 2: upload imagine Pasul 3: postează!
 • 8. Imaginea nr.2
 • 9. Cum procedez? Pasul 1: copy & paste Ajută copiii să prindă super- puteri! Împărtășește cunoștințele tale de programare la CoderDojo! bit.ly/powerfulplay #CoderDojoRO Pasul 2: upload imagine Pasul 3: postează!
 • 10. Cum procedez? Pasul 1: copy & paste Ajută copiii să prindă super- puteri! Împărtășește cunoștințele tale de programare la CoderDojo! bit.ly/powerfulplay #CoderDojoRO Pasul 2: upload imagine Pasul 3: postează!
 • 11. Imaginea nr.3
 • 12. Cum procedez? Pasul 1: copy & paste Îți place programarea? Vrei să faci o schimbare? Inspiră noua generație de creatori digitali, vino la CoderDojo! bit. ly/powerfulplay #CoderDojoRO Pasul 2: upload imagine Pasul 3: postează!
 • 13. Imaginea nr.4:
 • 14. Comunitatea CoderDojo îți mulțumește!